Keratine treatment

Keratine treatment

Volg onze keratine treatments nu ook op instagram: https://instagram.com/brazillian_keratine_salon

Even een interessant tekstje voor keratine behandelingen ❤️

Is het echt waar dat je pluizig haar en doffe en droge krullen met een keratine haarbehandeling kunt omtoveren tot steiler, glanzend haar? En is het resultaat dan ook langdurig of is dit effect na enkele dagen verdwenen? Dit zijn veelgestelde vragen over keratine haarbehandelingen afkomstig uit Brazilië. Het is een kostbare behandeling (tussen de €235 en €400 afhankelijk van de lengte van het haar), dus wil iedereen wel eerst een duidelijk antwoord op deze vragen.

1. Wat is keratine?
Keratine is een proteïne (eiwit) dat als essentiële bouwstof dient voor haar en nagels. Het bestaat uit aminozuren. In keratine bevindt zich een hoge concentratie van het aminozuur cysteïne, dat over een zwavelatoom beschikt en daarmee een zwavelverbinding kan aangaan met het zwavelatoom van een ander cysteïne. Zo ontstaat er een stevige chemische disulfide-verbinding. Bij keratine haarbehandelingen zijn het vooral deze disulfide-verbindingen in combinatie met de vorm die keratine aanneemt die het haar sterker maken.

2. Hoe werkt haarherstel met keratine haarbehandelingen?
Ons haar bestaat uit drie bestanddelen; keratine, mineralen en vocht. Wanneer de keratine verdwijnt, vult het vocht deze ruimte op, terwijl het haar wel droog, zwak en breekbaar aanvoelt. De balans tussen de proteïne en het vocht in het haar is verstoord. De enige manier om het haar nu te repareren is door keratine toe te voegen om de poreuze plekken op te vullen, waardoor het haar weer veerkracht en volume krijgt. Een zorgvuldig uitgevoerde Braziliaanse keratine haarbehandeling is de ideale manier om dit voor elkaar te krijgen.

3. Er zijn toch ook ‘gewone’ en goedkopere haarproducten met keratine?
In de schappen van de supermarkt of drogisterij kun je talloze haarproducten vinden als shampoos, conditioners en haarmaskers waarop staat dat er keratine inzit. Waarom geven deze goedkope producten niet hetzelfde effect als de dure keratine haarbehandeling in het salon? Dat komt omdat de proteïnen in deze producten positief geladen zijn, terwijl de beschadigde delen van het haar negatief geladen zijn. De proteïnemoleculen worden als een magneet aangetrokken en hechten zich als een laagje rond de buitenkant van het haar. Ze trekken dus niet in het haar. Het haar wordt soepeler en glanzender, maar vaak ook zwaarder en minder volumineus. Deze cosmetische coating verdwijnt wanneer het haar wordt gewassen met shampoo. Het effect is dus zeer tijdelijk.

4. Waarom langduriger resultaat met keratine haarbehandelingen?
De keratine producten die gebruikt worden in de keratinehaarbehandeling bevatten gehydroliseerde haarkeratine-proteïnen. Deze proteïnen hebben een zeer laag moleculair gewicht van 150 M.W. Om je een beter idee te geven van wat dit betekent; zuurstof heeft een moleculair gewicht van 16 M.W. en plantaardige proteïne weegt 100.000 M.W. De proteïnen die gebruikt worden in de keratine haarbehandelingen kunnen wel het haar binnendringen en het haar op natuurlijke manier herstellen met haareigen bouwstoffen. Tijdens een keratine haarbehandeling wordt het haar zorgvuldig plukje voor plukje behandeld. Een behandeling duurt daarom afhankelijk van de lengte en dikt van het haar tussen de 1,5 en 3 uur. Vervolgens kun je tussen de 3 tot 5 maanden van het resultaat genieten.😍

5. Voor wie zijn een keratine haarbehandelingen geschikt?
Doordat bij keratine haarbehandelingen lichaamseigen proteïne wordt gebruikt, is het een behandeling die geschikt is voor elk haartype. Het is daarbij bij uitstek geschikt voor het behandelen van:

🌸Pluizig haar
🌸Haar beschadigd door zon, zee en chloorwater
🌸Weerbarstig haar
🌸Kroeshaar
🌸Geverfd haar
🌸Gepermanent haar
🌸Gestraightened haar

6. Kunnen keratine haarbehandelingen je haar beschadigen?
Omdat de keratine die wordt gebruikt een lichaamseigen proteïne is zal het het haar niet beschadigen. Soms worden er chemische stoffen aan toegevoegd. Wil je een keratine haarbehandeling laten doen, vraag dan altijd vooraf of het wel om een 100% natuurlijke keratinebehandeling gaat. Soms klagen mensen dat het effect maar van korte duur was. Dit kan gebeuren wanneer je je haren na de behandeling wast met shampoos met sulfaten als sodium lauryl sulphate (SLS) en ammonium lauryl sulphate (ALS). Deze komen in veel shampoos voor en dringen diep het haar binnen om vet en vuil te verwijderen. Je haar wordt heel schoon, maar ze verwijderen ook de keratine! Gebruik dus na een keratinehaarbehandeling sulfaatvrije shampoos. Die krijg je zowiso bij ons mee in de prijs samen met een leuke goodiebag 🌸