Keratine treatment

Keratine treatment

Omdat het haar gevoed en hersteld wordt, is de keratine behandeling bij uitstek bedoeld voor mensen met dor, droog of onhandelbaar haar. Het maakt daarbij niet uit of dit het gevolg is van het al te fanatiek toepassen van de stijltang, het te vaak kleuren van je haren of het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten. Een keratine behandeling zorgt ervoor dat je haar weer glad, gezond en glanzend wordt. 

Maar wat is keratine eigenlijk en waarom is een Is keratine wel zo goed voor je haar? Keratine is een lichaamseigen proteïne. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De werkzame stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Natuurlijk haar bestaat namelijk voor 90% uit keratine. De hoeveelheid keratine in je haar slijt onder meer door chemische behandelingen, het toepassen van verkeerde styling producten of haar ook dat wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen en weersomstandigheden. Keratine behandeling vervangt de verloren proteïne, zodat je haar weer gezond wordt, perfect in model valt en glanst als nooit tevoren.

Hoe verliest jouw haar keratine?
Voor dat je met de oplossing aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten hoe het haar keratine verliest. Zo kun je na de keratine behandeling zorgen dat je in de toekomst minder vaak last hebt van droog, pluizig en onhandelbaar haar. De belangrijkste oorzaken voor het verlies van keratine in jouw haar:

 • Slechte kwaliteit verzorgingsproducten
 • Veroudering van het haar
 • Chemische behandelingen (zoals: blonderen, straightenen, relaxen)
 • Onnatuurlijk hoge temperaturen (bijvoorbeeld: föhnen en stijlen)
 • Klimaat en weersomstandigheden (zon, wind en regen)
 • Chloor en zeezout

Steil haar
Een Keratine behandeling vermindert het volume van je haar tot maar liefst 60%. Steil haar is met een keratine behandeling dus eindelijk (bijna) binnen handbereik! In tegenstelling tot chemische straighteners die je haar beschadigen, is onze natuurlijke keratine behandeling (formaldehyde vrij) de oplossing voor ieder haartype.

Voordelen keratine behandeling:

 • Tijdwinst: als je het haar dagelijks stijlt of warmte gebruikt, kan een keratine behandeling het styling proces en het drogen van je haar met 40 procent tot 60 procent verkorten
 • Na een keratine behandeling neemt pluis en droogheid voor minimaal 80% af
 • Het voedt je haar waardoor het sterker en glanzend wordt

Shampoo en conditioner na een keratine behandeling Na een keratine behandeling is het belangrijk dat je de juiste shampoo en conditioner gebruikt. Na je keratine behandeling heb je zachte shampoos en conditioners met micro keratine nodig die de behandeling geleidelijk zullen verbeteren. De verzorgingsproducten zijn rijk aan keratine en bepaalde ingrediënten waardoor je haar en de behandeling goed verzorgd wordt. Tevens is het belangrijk dat de shampoo en conditioner afgestemd is op jouw haartype

Wat je vooral niet mag doen na een keratine behandeling:

 • De uitgroei kun je pas na twee weken kleuren. Wil je toch jouw haar kleuren? Hou er dan rekening mee dat keratine eerder gaat slijten.
 • Zwemmen in een zwembad (Chloor), de zee (zeezout) en kraanwater in het buitenland hebben alles behalve een gunstig effect op jouw haar. Hou rekening met landen waar veel chloor in het kraanwater aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je keratine behandeling eerder slijtage vertoont.
 • Was je haar niet vaak. Het is aan te raden om dit één à twee keer per week te doen. Keratine behandelingen zijn semipermanent. Dus het keratine gehalte wordt er geleidelijk uitgewassen. Tevens als jij je haar vaak wast, was je sebum (talg) weg. Talg zorgt voor bescherming van de hoofdhuid, uitdrogingen en vocht verdamping. Dit zorgt voor een natuurlijke verkoeling van het hoofd en houdt de hoofdhuid en het haar soepel. Het beste is om het haar één tot maximaal twee keer in de week te wassen. Probeer je haren daarom alleen te wassen als dat nodig is. Heb je een vette hoofdhuid? Dan kun je het wassen van je haar één tot twee dagen uitstellen en bijvoorbeeld een borstel te gebruiken. Door het haar te borstelen, trek je de talg en oliën naar de lengte van het haar. Hierdoor voelt de aanzet minder vet aan. Daarnaast is het borstelen van je haar ook goed voor je haar en de lengte.

Kleuren van je haar
Haarkleuringen zijn behoorlijk intensief en kunnen je haar uitdrogen en beschadigen wat nadelig is voor je keratine behandeling. Het kan dus zijn als jij keratine hebt & kleurt jij sneller dan 6 maand terug moet komen

Zwemmen
Door chloor en zeezout verdwijnen alle natuurlijke oliën uit je haar. Daardoor wordt je haar poreus en breekbaar. Daarnaast slijt de keratine eerder uit het haar. Bescherm het haar door het haar eerst nat te maken met drinkwater, hierna een haarmasker 3 tot 5 minuten aan te brengen en vervolgens uit te spoelen. Zo neemt het haar schoon water op waardoor het haar geen chloor of zeewater opneemt. Tevens hydrateer je het haar met een masker. Ben je in het buitenland en in een land waar veel chloor in het kraanwater zit, dan kun je het haar beter met drinkwater wassen. Al kan dit in bepaalde gevallen niet altijd even praktisch zijn. Ook hebben wij een speciaal zonnegamma voor chloor, zon & zeewater

(Prijs: raadpleeg gerust onze prijslijst op onze website)